You are here

2010 podzim

V sobotu 2. října 2010 proběhl 13. Cyklotrek okolím Mělníka. Jak se pro podzimní cyklotreky již zvolna stává tradicí, start i cíl se nacházely v areálu koupaliště ve městě Mšeno. Výsledky a podklady z akce najdete v tabulce

Počasí nám bylo nakloněno přiznivě, hezký den si užili organizátoři i účastníci.

13. Cyklotrek provázelo pár drobných problémů, některé z nich se mohly dotknout i vás. Pozornější cyklisté si možná všimnuli, že jsme na startu neprozřetelně mluvili o guláši, v cíli jste se s ním ale nesetkali (a buďte rádi...). Ještě v pátek večer jsme pro vás sice měli dvě plné várnice výborného guláše, bohužel však zásluhou dosud neobjasněných chemicko-biologických pochodů obě zmíněné várnice v sobotu večer obsahovaly již jen velmi nelibě páchnoucí hmotu. Organizátoři pak pod rouškou noci dlouho řešili nerudovské "Kam s ním?"... Přesto, že guláš odešel téměř po svých, doufáme, že se nám podařilo vás nakrmit. Masa nezbyl ani kousek a z párků nám všem zůstalo sotva na večeři, snad se nám tedy podařilo pro vás najít adekvátní náhradu. Výjimečně na startu chyběla velká mapa a bohužel i logo jednoho ze sponzorů, Cyklo Erben Mělník.

Chyba se nám bohužel vloudila do vyhodnocování. Tentokrát jste mohli získat až tři prémie (vrcholovou, jeskynní, pramenů). Úpravy vyhodnocovací tabulky se nám (no, konkrétně mně - proto "za trest" sepisuju celé tohle povídání... Karel) bohužel příliš nepovedly, a tak výsledky, které jsme vyhlašovali v cíli, mohly obsahovat chyby. Jednalo se o případ, kdy někdo objel všechna stanoviště nutná pro jeskynní prémii - v tom případě od nás dostal body i za prémii pramenů, bez ohledu na to, zda na ni měl nárok. Naopak skupiny, které neměly nárok na jeskynní prémii, ale poctivě objely všechny prameny, kvůli chybě od nás neměly body za prémii pramenů připsanou. Rozdíl tedy mohl být +4 nebo -4 body. Zde najdete už opravené výsledky. Většinou došlo v celkovém hodnocení k posunu o 1-2 místa, u některých skupin se ale jednalo až o 8 míst. Velice se za chybu omlouváme, nejvíce nás mrzí u chrtů, neboť správně měla na 2. místě skončit skupina 40 - Nadace pečené žížaly: Jan Chmelík, Jan Novák, Jiří Veselý, na 3. místě skupina 77 - SOS Žlab: Karel Bednařík, Miloslav Dušek a na 4. místě skupina 19 - Kromaňonci: Jakub Hanus, Kamil Duba. Skupině č. 40 tímto dodatečně gratulujeme k výbornému výkonu, a protože to k nim nemáme daleko, předáme cenu a diplom dodatečně.

Během vaší dřiny na dvou kolech jsme se my, organizátoři, bavili tvorbou našeho nového a jediného maskota. Jak jste určitě všichni poznali, ovečka, která se cyklotreků dosud účastnila pouze v ploše na různých látkách v různých provedeních, se tentokrát objevila u závěrečného ceremoniálu - ano, byla to ta dřevěná hrouda před vítězi... Tuto ovečku budete vídat i nadále, takže kdo si jí nevšiml, může se těšit na jarní cyklotrek, kam přijede naše krasavice také.

Jestli máte nějaké vydařené fotografie a souhlasíte s jejich zveřejněním na našem webu, prosím pošlete je mailem (max. 6,5 MB příloh v jedné zprávě, ale zpráv můžete poslat více) nebo přes úschovnu (www.uschovna.cz). Pro technicky zdatnější nabízíme možnost nahrání fotografií přes FTP, údaje pro připojení na vyžádání pošleme. Za fotky z cesty jsme vděční, alespoň tak máme možnost vidět, jak jste bojovali s blátem, buzolou, hladem či únavou.

Poděkování

Jsem rád, že se nám opět podařilo dát dohromady partu lidí, kteří byli ochotni věnovat přípravě a pořádání akce svůj vzácný volný čas. Během akce o vás pečovali: Michal Klipec a Karel Rys (mají na svědomí i přípravu trasy, značení a úklid stanovišť), Martina Kleinová, Lenka Macková (s nedělním úklidem stanovišť), Darča Smerekovská, Káťa Svačinová (navíc strávila bezesnou noc s masem na grilování), odpoledne se pak přidali ještě Irena Dudová (i značení) a Luboš Holeček. Se sběrem stanovišť nám v neděli pomohli Ingrid a Dan. Děkujeme!!

Další díky patří vám všem, kteří jste dovezli sladkosti - až na výjimky je nesnědli organizátoři, ale účastníci :) Pokud umíte vařit/péct a jste ochotni příště něco dovézt, budeme moc rádi!

Naše poděkování patří i sponzorům. Tentokrát nás podpořili:

  • Arboeko, s. r. o., pěstování a prodej okrasných dřevin
  • Cestovní kancelář TRIP
  • Správa CHKO Kokořínsko
  • Emeran 1860, s. r. o., mj. provozovatel penzionu Roubenka
  • Nakladatelství ROSY, Mělník
  • paní Michaela Bradáčková - Masáže Esme, Obříství
  • Cyklo Erben, Mělník